fbpx

Sammenbragte familier
Sammenbragte familier er vel mere ved at være reglen, end undtagelsen i dag. Mange forskellige familie-konstellationer er efterhånden et vilkår for børn at vokse op i. Og det er der jo heller ikke noget galt i. Det kan bare afstedkomme familie-forviklinger, dårlig trivsel, stress og andre problemer. Og det er altid de voksne i familien, som bør tage ansvaret for det.

Bonusforældre
Selvom et barn får en ny bonus-forælder vil det nok allerhelst have sin far eller mor hos sig. Det er naturligt  at ønske, selvom det ikke lader sig gøre. Dette betyder ikke, at børn ikke kan få en betydningsfuld og udviklende relation til en bonusforælder. Der skal bare også være plads til sorgen. Sorgen over, at barnet ikke kan være sammen med begge sine forældre på samme tid. Der skal være plads til, at børnene kan vænne sig til nye vaner og strukturer i de nye familier. Børn vil gerne gøre deres forældre glade, og det er fint nok, men det må ikke være på bekostning af deres egen trivsel.

Dårlig samvittighed
Børn har også krav på, at deres bioforældre om muligt tager det største ansvar i dets opvækst, selvom det kan synes naturligt nok, at gøre anderledes. Der kan godt komme mange forstyrrelser, hvis bonusforælderen opdrager, inden relationen er holdbar. Det kan føre til, at bonusforælderen kan få en skurkerolle i barnets hoved. Dette er ikke konstruktivt for nogen af parterne, og kan udvikle en dys-funktionel familiestruktur, hvor ingen trives. Dårlig samvittighed over, at projekt kernefamilie ikke lykkedes, er ikke ualmindeligt. Savnet af børnene kan indimellem forlede forældre til at tro, at de gør deres børn tjenester, når de får lov til mere, end de plejer. De får måske en større slikpose, eller får lov at være længere oppe. Jeg ser det som misforstået omsorg, og pleje af egen samvittighed. Lad være med at fange børnene ind i det projekt.! Det gavner ingen som helst. Tværtimod. Det udvikler krævende børn, som bliver stressede og forvirrede.

Struktur i kaos
Børn som har flere forskellige familier at forholde sig til, flere bonusbedsteforældre, flere bonussøskende og så videre. De har brug for struktur, ro og forudsigelighed for at navigere i det, der for dem kan minde om kaos. Samtidigt er de jo nok også pendlere, og skal finde sig i, at have to hjem med forskellige regler.

Samarbejde er altafgørende
Det er ingen umulig opgave, men det stiller store krav til de voksne om samarbejde, struktur og autentisk nærvær for at kunne lykkes.Højst sandsynligt står du, eller nogen du kender midt i disse udfordringer. Det er måske Jer, der har brug for et familieforløb hos mig.

Hvad er et familieforløb for noget?

  • Vi får sammen beskrevet jeres familie-konstellation
  • Vi snakker om jeres udfordringer, og jeg rådgiver jer i forhold til disse.
  • Vi kan strikke forløbet sammen, så det passer til netop din familie.

Håber i tager kampen op sammen med mig, hvis i kæmper med at få jeres familie i trivsel.